zondag, april 18, 2010

Woedend en Geschokt!!

Ook christenen kunnen zich soms behoorlijk druk maken en zelfs woedend en geschokt tonen. Hieronder enkele voorbeelden van dergelijke affaires. Wanneer je op de afbeelding klikt krijg je een groter en dus gedetailleerder plaatje

GLASGOW - Gelovigen zijn woedend over een toneelstuk waarin Jezus een transseksuele vrouw is.










SHILLONG - Katholieke scholieren in India zijn geschokt door blasfemische afbeelding van Jezus in een schoolboek, waarop de Messias in de ene hand een sigaretje heeft en in de andere een biertje heeft.




AUCKLAND - Een poster waarop Jozef en Maria naast elkaar in bed liggen, verhit de gemoederen in Nieuw-Zeeland. Conservatieve christenen noemen de donderdag in de noordelijke stad Auckland onthulde beeltenis aanstootgevend, berichtten media in Nieuw-Zeeland.




ROME - In het Noord-Italiaanse Verona, de stad van Romeo en Julia, is een rel ontstaan om een Jezus met een donkere huidskleur in een kerststal in de plaatselijke rechtbank. De donkere baby is een idee van Mario Giulio Schinaia, het hoofd van het parket van Verona.








OKLAHOMA - Kerkgangers hebben besloten een parochie te verlaten omdat in de kerk een schilderij hangt waarop een gekruisigde Jezus staat afgebeeld met een erectie...
De kunstenaar zei overigens dat het om buikspieren zou gaan en waarschijnlijk heeft hij gelijk want een scrotum hamgt nou eenmaal niet op navelhoogte. Neemt niet weg dat het wel knap onhandig geschilderd is.

Geen opmerkingen: