dinsdag, augustus 24, 2010

Linkse hobbie

De Linkse Hobbies staan de laatste maanden volop in de belangstelling en voor mij is dat reden om er op dit blog ook aandacht aan te besteden. Rutte heeft de laatste paar jaar herhaaldelijk verkondigd dat de overheid niet verantwoordelijk is of moet zijn voor het geluk van de mensen. De overheid heeft slechts te zorgen voor een ongestoorde gang van zaken en lastenverlichting waarbij de hardwerkende Nederlander zelf keuzes kan maken waar hij zijn geld aan uitgeeft en wanneer je bepaalde dingen niet kunt betalen dan heb je blijkbaar niet hard genoeg gewerkt.. Ook Wilders - Wilders ken weliswaar uit de VVD stappen maar de VVD stapt niet uit Wilders - wil een einde maken aan de Linkse Hobbies.
Wanneer ik voortaan op straat of in de krant een voorbeeld tegenkom van een Linkse Hobbie zal ik daar een foto of een screenshot van maken en hier publiceren. Er is sprake van een linkse hobby wanneer
  • een activiteit met publieke middelen wordt gefinancierd
  • deze ten goede komt aan een beperkte groep
  • en voortkomt uit de gedachte dat iedereen ongeacht inkomen, ras, leeftijd, geslacht etc. gelijkelijk deel moet kunnen nemen aan de samenleving (als dit criterium niet zou worden opgenomen zou bv de hypotheekrente-aftrek ook een Linkse Hobby zijn).
Hier is de eerste (uit de Gelderlander van gisteren):

Geen opmerkingen: