vrijdag, juni 20, 2014

Akasha Dream team 1 - NK Caroussel 2014

Bronke rijdt paard bij Akasha Rijkunst in Gassel. Op dinsdag normaal les en op vrijdag carrousel met het Akasha Dreamteam. Carrousel is te omschrijven als teamdressuur: in een groep van 16 combinaties wordt een kür gereden waarin alle standaard dressuuroefeningen aan bod komen. Het geheel wordt op techniek, precisie en creativiteit beoordeeld door een jury. Door winst op het NK Eerste Divisie op 11 mei in Rotterdam plaatste het Dreamteam zich voor de NK finale te Haarlem waar ze zich samen met 2 andere Eerste divisieteams mochten meten met de Eredivisie. Akasha reed een goede manoeuvre en maakte met een tiende plaats een verdienstelijk debuut op het hoogste niveau. Of om het juryrapport aan te halen: “Een iets te traditionele (te lage moeilijkheidsgraad / jb) manoeuvre maar dít team kan in de toekomst het verschil gaan maken”.

Bronke rijdt op Iejoor en dat is de 7de combinatie bij binnenkomst. Iejoor was af en toe onrustig en wilde niet op zijn plaats blijven staan zoals bij de groet en bij de manoeuvre op 10.25 links boven in beeld.

Nog een leuk detail: Twee weken terug is Djamilla kreupel geraakt en wordt in deze proef vervangen door Menno een fjordenpaard met tot knotjes gebonden manen. Menno is vorig jaar met pensioen gegaan maar omdat degene waar hij naar toe was toch een andere paard wilde is hij sinds enige tijd weer terug op de manege waar hij een licht programma draait en op het NK deed hij het fantastisch!

Geen opmerkingen: