zaterdag, september 04, 2010

Een oude bekende

Wat zou het handig zijn als we niet op een partij maar op personen konden stemmen. Beslissingen zouden dan genomen kunnen worden door middel van een gewogen stemming waarbij elke stem mee zou tellen voor het percentage dat de betreffende politicus behaald heeft bij de laatste verkiezingen.
Nu moet iedere Leider een partij achter zich hebben met leden en inspraak en afwijkende meningen. Met name Geert W. is daar slachtoffer van. Nu is slachtofferschap enigszins een levensvervulling voor hem maar in dit geval is het echt waar. Geert W. moet helemaal eigenhandig een partij-organisatie opbouwen want anderen zoals fractiegenoten, medewerkers en aanhangers zijn niet te vertrouwen. Een partij die er extreme standpunten op na houdt heeft natuurlijk een sterke aantrekkingskracht op randfiguren en freaks en dan glipt er wel eens eentje doorheen.
Over zo eentje die er doorheen geglipt is staat vandaag een artikel te lezen in het AD wiens vrouw in Belgiƫ parlementslid is voor het Vlaams Belang. Maar waar kennen we deze Germaanse zwaargeschapen belhamel toch van? Ging hij in zijn jonge jaren niet door het leven onder de naam Tedje van Es?

Geen opmerkingen: