donderdag, december 22, 2016

Guinness



Bronke is al sinds haar achtste een echt paardenmeisje en nu, op haar 21ste heeft ze zelfs een eigen paard gekocht: de vierjarige Guinness! Rijden gaat prima, alleen het maken van selfies met het paard vergt nog wat oefening.
Eerlijk gezegd stond ik niet te juichen toen ze me vertelde dat ze een paard ging kopen maar in de loop van de week bekroop mij de geruststellende gedachte: “Als ik een zoon had gehad, had hij misschien wel een motor gekocht”. Dat idee helpt enorm met het acceptatieproces.

Guinness is half november verhuisd van Groesbeek naar Gassel waar hij in ruil voor kost en inwoning ook mee gaat draaien in het lesprogramma van Akasha Rijkunst.
Hij werd die dag in een wei naast die van de groep geparkeerd. De vaste paarden van Akasha kwamen één voor één even langs om kennis te maken met de nieuweling en even te snuffelen. Wat later kreeg hij een stal naast Diesel, een grote, vriendelijke witte tinker. Guinness is gewend om op gras en blubber te staan en begon op stal meteen zijn stro op te eten maar dat doet hij niet meer sinds hij gewend is aan de stapels kuilvoer die op gezette tijden zijn stal worden ingeschept.

Geen opmerkingen: