zaterdag, november 07, 2009

Teen Spirit

Al een kleine vijf jaar schrijf ik artikelen en doe de layout voor een buurtkrantje op de hof waar ik woon. Elke editie worden er nieuwe bewoners geïnterviewd en verslag gedaan van gezamenlijke activiteiten. In de aflevering die gisteren is uitgebracht staat een interview met een buurman met een passie voor muziek. Hij vertelt onder meer dat hij nog steeds tickets in de la heeft liggen voor een concert van Nirvana in Amsterdam maar net twee weken voor de concertdatum schiet Kurt Cobain zich een kogel door het hoofd.

Speciaal voor doorgewinterde Nirvana-fans gaf ik in het artikel een zekere nuancering aan de conclusie dat het zelfmoord zou zijn:
Cobain, over-bored en self-assured als ie was, speelde vaker in zijn garage met een geladen geweer. Toen zijn buren hem wezen op de risico’s zei Cobain dat wanneer het licht uit was het minder gevaarlijk zou zijn. Toen zijn buren na enige tijd een vreem,de geur roken in de nabijheid van de garage terwijl het daarbinnen donker was belden ze de politie. “Ja, zoiets komt wel vaker voor; maak je maar niet druk” zeiden die toen. Maar toen de buren zeiden “it smells like teen spirit” werd er direct actie ondernomen en werd Kurt gevonden. Behoorlijk stupid, dat wel, maar gelukkig niet zo heel erg contagious.

Hieronder een clip om een en ander wat duidelijker te maken.

Geen opmerkingen: