zaterdag, november 07, 2009

LEVEN BELEVEN EN ONTDEKKEN


In DE nederlandsche CACAOFABRIEK is sinds 25 oktober de tentoonstelling LEVEN BELEVEN EN ONTDEKKEN te zien van en over Henk Pijnenburg & oud-leerlingen. De tentoonstelling is te zien t/m zondag 6 december 2009.

Tussen 1964 en 1973 gaf Henk Pijnenburg les aan de St. Jozefschool en de Silvesterschool in Helmond.
Daar ontwikkelde hij een nieuwe tekenmethode voor zijn leerlingen.
Hij liet zijn leerlingen zich eerst inleven in een bepaald onderwerp. Dat kon een verhaal zijn, elementen uit de klassieke muziek, de natuur of beeldende kunst.
Om zo de kinderen vooral te laten ervaren, waarnemen en te voelen.

De tekeningen, verhalen en gedichten van de kinderen heeft hij gebundeld in een fraai boekwerk. De presentatie van dit boek vond plaats op 25 oktober j.l. in de Cacaofabriek tijdens de opening van de expositie dus samen met de ‘echte’ tekeningen van de kinderen.

De opening werd verricht door Drs. Herbert van Mierlo, oud-leerling van Henk Pijnenburg. Henk Pijnenburg verzorgde zelf een korte inleiding.

Het boek is te koop bij DE nederlandsche CACAOFABRIEK en het Theo Driessen Instituut in Helmond en bij de Stichting Vriendenkring Deurne Batouri (project AIDS-preventie) in Deurne. Het boek kwam tot stand met steun van Kuijpers BV.

1 opmerking:

M van Bergen zei

Henk Pijnenburg, de beste leraar die ik ooit heb gehad, middelbare school en universiteit meegerekend. Zo'n inspirerende man. En dit boek is prachtig.