zaterdag, maart 26, 2011

Huurbeleid

Een paar jaar terug had ik een discussie met iemand die erover dacht om op de PVV te stemmen. Ik bracht daarbij het volgende argument in: "Stel, je hebt allochtone buren en je hoort een andere taal, andere muziek dan je gewend bent, je ruikt andere kookluchtjes. Je maakt je daar zorgen over en stemt PVV. Stel dat veel meer mensen dat doen zodat de PVV aan de macht komt; wat denk je dan dat je na vier jaar kwijt bent, je buren of je huursubsidie?

Vandaag kwam Het Parool met het nieuwsbericht dat Minister Donner bezig is met de invulling van het regeerakkoord waarin voor wat betreft wonen onder meer een aanpassing van het woningwaarderingsstelsel was afgesproken en het zier er naar uit dat elke sociale huurwoning er 25 extra punten bij gaat krijgen en omdat per punt € 4,80 als huurprijs gerekend wordt zouden de huren zo'n € 120,- per maand stijgen.

Het idee hierachter is waarschijnlijk dat dit kabinet er is voor de Hardwerkende Nederlander: wie zijn hogere huur niet meer kan betalen werkt dus niet hard genoeg en moet dus of harder gaan werken of verhuizen naar een achterbuurt want de Hardwerkende Nederlander heeft er recht op dat zijn woongenot niet wordt verstoord door minima die bij de eerste zonnestralen tot 's avonds laat in hun betegelde voortuin bier zitten te drinken.

In de Tweede Kamer zal het plan het wel halen maar in de Eerste Kamer zal het mogelijk wat meer oppositie ontmoeten hoeveel uitgestoken handen Rutte in petto zal hebben

Geen opmerkingen: