vrijdag, november 02, 2007

De Vier Musketiers


Zaterdag 26 oktober was de dag van het paardentheater de Vier Musketiers en ik mocht daarin de rol van Quasimodo spelen: een soortement van voice-over die onder invloed van Walt Disney zich tot een clownsfiguur heeft ontwikkeld en de enge griezel van zijn schepper Victor Hugo achter zich heeft gelaten.


Een van de hoogtepunten van de uitvoering was de carroussel van de gardisten: 24 ruiters die verdeeld over 4 groepen van 6 de meest ingewikkelde patronen op het zand wisten te leggen: elegant, superstrak en vrijwel moeiteloos. Tenminste zo leek het, maar wie de generale repetitie van vrijdagavond had bijgewoond had toch nog een beetje de rampzalige vertoning van de gardisten voor ogen. Grote klasse om dat binnen 24 uur weer zo perfect op der rails te krijgen.

Ook Bronke was er weer bij als onderdeel van de groep straatkinderen rond Petit. Het was voor haar de eerste keer dat ze weer op een paard zat nadat ze drie weken tevoren haar sleutelbeen had gebroken. Ze reed weliswaar op een van de rustigste ponys (Sammy) maar ik vond het toch verstandig om haar mee te geven dat ze uit de buurt van het gewoel moest blijven en daar hield ze zich ook prima aan.


Kortom, het was een mooie avond, het is laat geworden en het 400 koppige publiek heeft er van genoten. Voor wie er meer van wil zien: even geduld aub; er wordt momenteel gewerkt aan een filmpje van de repetities.

Geen opmerkingen: