maandag, september 21, 2009

Introductie 2009 Radboud Universiteit


In de tweede helft van augustus vonden er allerlei introductieactiviteiten plaats op de radboud Universiteit. De aankomende eerstejaars-studenten worden dan wegwijs gemaakt in allerlei onderwerpen over hun studie, universiteit of HAN en over de stad Niimegen.

Ook het Universitair Sportcentrum speelt daarbij altijd een belangrijke rol: Zo vonden op 18, 19, 20 en 27 augustus op het USC weer de jaarlijkse sportdagen plaats. Met uitzondering van de eerste dag was mijn karateclub NSKVdojo aanwezig om in een demonstratie te laten zien wat in de tijd van ± één jaar bereikt kan worden.

Mijn leerlingen demonstreerden een kihoncombinatie in drie stappen met jodan tsuki, chudan tsuki en mae geri. Achteruit volgde de verdediging met age uke, soto ude uke, gedan barai en gyaku tsuki waarna beide combinaties als sanbon kumite werden getoond.
De tweede kihon liet een wat wedstrijdachtiger vorm zien met de aanvalscombinatie kizami tsuki, gyaku tsuki en mawashi geri en de verdediging nagashi uke, osae uke, uraken, uchi ude uke en gyaku tsuki. Ook deze combinaties werden even later in een kunitesetting gedemonstreerd.
Na het onderdeel kata (Heian nidan) volgde nog het Jiyu kumite (sparren) waarin de demonstranten in korte tijd een aardig aantal goede aanvallen en verdedigingen lieten zien.

Op woensdag 19 en donderdag 27 maakte karate ook deel uit van het Sport- & Spelcircuit waarbij ik met behulp van één enkele afweertechniek (het lage veegblok: gedan barai) de deelnemers een tijdreis door de ontwikkeling van het karate liet maken,

Geen opmerkingen: