maandag, februari 21, 2011

Blake Griffin

De NBA (dat is de bond van het Amerikaanse professionele basketbal) heeft een hele leuke regel: bij de jaarlijkse draft mag het zwakste team als eerste een talent uit het College basketbal kiezen en de kampioen is als laatste aan de beurt. De NBA wil zo een  competitie bereiken met zo veel mogelijk gelijkwaardige teams.
In Los Angeles heb je nu 2 NBA teams de grote LA Lakers en de LA Clippers die een marginaal bestaan leidt in de onderste regionen van de competitie. De Clippers mochten dus als eerste kiezen en kozen voor de 20 jarige Blake Griffin en dat is momenteel de sensatie van de NBA. Hieronder kun je de Top 10 zien van zijn dunks afgelopen november.

Mijn favorieten:
Nummer 6 vanwege de prachtige passeerbeweging waarbij je het passeren aan de ene kant inzet en vervolgens ruggelings voor de tegenstander doordraait waarbij je de controle op de bal aan de andere hand overgeeft. Heb die beweging vroeger een paar keer geprobeerd maar die ene keer dat het me lukte bleek de hele verdediging inmiddels op de juiste posities te staan.
Nummer 1: De verdediger heeft de perfecte oplossing om een dunk te verhinderen namelijk op ruim twee meter van de basket blijven staan zodat Griffin er niet door kan. Griffin springt echter omhoog en legt zijn hand op het hoofd van de verdediger en kan met zijn andere hand nog net de bal raak werpen. Het publiek gaat uit zijn dak en de verdediger realiseert zich dat er gescoord is, hij blijft stilstaan, verbijsterd voor zich uitstarend, overdenkend hoe het eigenlijk mogelijk is dat een aanvaller scoort terwijl de verdediger alles goed heeft gedaan.

Geen opmerkingen: