maandag, mei 23, 2011

Helmond Sport naar finale

Gisteren werd in de promotie/degradatieronde de wedstrijd Helmond Sport - Veendam gespeeld. Na de wedstrijd van afgelopen donderdag waarin HS van een 3-0 achterstand terugkwam tot 3-3 was een klein gelijkspel voldoende om door te dringen tot de finale.
Zelf volgde ik de wedstrijd via de twitterberichten van Hans van de Ven, mijn oude buurman op de Vossendijk en tegenwoordig verslaggever van het ED. Aanvankelijk was Veendam de betere ploeg maar toen HS keeper Westerop begin tweede helft een penentie stopte was het over met de dadendrang van Veendam en nam HS de wedstrijd over wat resulteerde in een overwinning. Hieronder het verslag van HelmondTV
Ik wil wel even de aandacht vestigen op enkele leuke momenten in het verslag: 

  • De opkomst van de spelers die vergezeld gaat van sterretjes en vuurwerk op het veld: de selectie van HS stelt zich netjes in een rechte lijn op maar Veendam is wat meer onder de indruk van de explosieve sfeer en wacht nog even af. 
  • In de persconferentie na afloop vertelt HS trainer Streppel vol trots over het bescheiden budget waarmee HS het resultaat heeft afgedwongen; de reactie van Veendam trainer Joop Gal daarop was ronduit meesterlijk.
  • Ook het ED had een verslag en daaruit bleek dat HS nog niet goed is voorbereid op de eredivisie. Een van de belangrijkste zaken bij een HS wedstrijd was niet in voorraad!

Veel plezier


Geen opmerkingen: