maandag, juli 01, 2013

Privacy

Recentelijk verschenen de resultaten van een enquête: 3/4 van de Nederlanders heeft geen moeite met het verlies van perivacy wanneer terreur daarmee kan worden bestreden.

"Wie niets te verbergen heeft, heeft ook niets te vrezen" hoor je vaak. Laten we eens een aantal vrij onschuldige situaties de revue passeren.
Stel: Je beide kinderen hebben de leeftijd dat ze aan een mobieltje toe zijn. Je komt op internet een leuke aanbieding tegen, bestelt 2 prepaid apparaten en betaalt met iDeal. Omdat je groene vingers hebt kom je regelmatig in het tuincentrum. Een week na de prepaids koop je in het tuincentrum een zak met 2 kilo kunstmest en rekent af met je pinpas. Voor je werk probeer je een nieuwe klant binnen te halen waarvoor een aantal besprekingen plaatsvinden bij de klant. Je parkeert dan je auto vlakbij een parkeermeter waar je met je GSM kunt betalen. 100 m. verderop bevindt zich een als radicaal bekendstaande moskee. Gelukkig leven we in een vrij land en valt er de volgende dag geen arrestatieteam bij je binnen. De volgende daarop ook niet.
Een half jaar later gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een weekje New York. Bij de controle op Schiphol vraagt de Marechaussee je om even mee te komen naar een aparte kamer. Daar aangekomen vraagt hij je om je broek te laten zakken. Je ziet hoe hij rubber handschoenen aantrekt en een pot vaseline op tafel zet en je vraagt je wanhopig af waarom dat persé jou moet overkomen…

Geen opmerkingen: