maandag, juni 30, 2008

Zitcompetitie 2008

Op zondag 29 juni vond bij Manege Meulendijks te Heeze een regiofinale plaats van de FNRS zitcompetitie. Een aantal prachtige namen op paardensportgebied gaven acte de présence: Clémence Boers, Maxime in 't Groen, Veerle Vos, Levy van Opstal en Debbie Verhoeven. Bij deze wedstrijd voor manegeruiters let een jury speciaal op de onafhankelijke zit en de houding van de ruiter.
De wedstrijden verliepen met een voorronde waarna de beste 5 deelnemers doorstroomden naar een kwartfinale. De winnaars van deze kwartfinale plaatsen zich vervolgens voor de halve finale en de finale die landelijk worden gehouden in Deurne tijdens Horse Event in september 2008.
In deze en verwante films zie je de deelnemers van Akasha / St. Frans Wijchen in actie. Opvallend aan deze wedstrijden was de appreciatie van de jury voor deelnemers met een hoge spierspanning in met name armen, schouders en rug. De ruiters van Akasha waar een vrij ontspannen wijze van rijden wordt gehanteerd, reden zoals van hen verwacht maar eindigden daardoor wel met een substantieel lagere score dan welke we van hen gewend zijn. Meest frappante voorbeeld was wel Marieke Mulder, de nummer 2 van de nationale finale van 2007 die dit jaar in de regiofinale niet verder kwam dan plek 7. Zelf heb ik Marieke niet zien rijden maar ik heb wel anderen zien rijden zoals Amber, Debbie, Bram en Denise die ondanks een uitstekende oefening allen slechts een plek in de onderste regionen wisten te scoren. Je zou kunnen zeggen dat de ruiters van Akasha St. Frans allemaal consequent (minstens) 5 plaatsen te laag zijn ingeschaald. Oja, Bronke werd vijfde ;-]

In de eerste van de films zie je de voorronde van Bronke


In de tweede de kwartfinale


Er zijn nog meer films:
  • Klik hier voor de proef van Amber
  • en hier voor de proef van Bram
  • en dan hier voor de proef van Denise

Geen opmerkingen: