donderdag, juni 14, 2007

Tori Amos

Er zijn verschillende websites die aandacht besteden aan muziek en die je de weg wijzen naar plekken waar muziek te downloaden is. In het verleden heb ik wel vaker gerefereerd aan dit soort websites, doorgaans in relatie tot bepaalde muziek die ik daar ben tegengekomen. Deze keer neem ik je mee naar de website BestOfBothWorlds. BoBW is voor mij een van de meest oorspronkelijke websites die er zijn en die regelmatig een verrassing in petto heeft. Naast goede muziek altijd ook goede informatie over die muziek. Vandaag besteedde BoBW aandacht aan Tori Amos en maakte een heleboel open directories bekend waar haar muziek staat opgeslagen en al dat moois kun je hier vinden.

Behalve veel oudere albums kun je ook de muziek vinden van haar nieuwste album American Doll Posse. BoBW zegt hierover: "Vijf poppetjes, vijf vrouwen met verschillende karakters, uitstralingen en persoonlijkheden, die moeten voldoen aan de hokjesgeest van de wereld. Elke vrouw in de Posse staat voor een deel van de vrouwelijke psyche, volgens Amos. Een diepzinnige plaat met een duidelijke boodschap. Op dit 9de studio album worden de teksten en de muziek weirder en rebelser dan ooit daarvoor".
En voor wie er nog niet genoeg vanheeft verschaft BoBW nog een verwijzing naar een prachtige clip waar Tori Amos het nummer Almost Rosey van American Doll Posse zingt. Kijk maar even hier en geniet!

Geen opmerkingen: