donderdag, juni 23, 2011

Afdansen

Het afgelopen halve jaar heeft Bronke een cursus stijldansen voor beginners gevolgd. De cursus werd afgesloten met afdansen op vrijdagavond 10 juni. Afdansen is een soort examen waarvoor een deskundig jurylid speciaal naar Nijmegen komt om de dansprestaties te beoordelen. Wie goed genoeg werd bevonden mag vrijdag 24 juni het certificaat komen ophalen bij Danscentrum Vermeulen.
De zitjes langs de dansvloer waren volgepakt met ouders en met broers en zusjes; een groot aantal van hen (ik ook) voorzien van een filmcamera. De sfeer had daardoor erg veel weg van die bij het diplomazwemmen.
Belangrijkste les voor de toeschouwer: er is niet zo gek veel verschil tussen ballroom en latin alleen bij de eerste houden de heren hun jasje aan en bij de tweede gaat het jasje uit en het hemd uit de broek. Hieronder een impressie op film - Bronke en haar danspartner dansen met rugnummer 10. De kwaliteit laat wat te wensen over omdat de lichtomstandigheden in de danszaal verre van ideaal waren. Ik heb de belichting en de kleuren digitaal bijgewerkt waardoor het beeld hier en daar wat korrelig is geworden.

Hmm, Blogger accepteert kennelijk geen m4v videos dus ik maak er maar een (niet openbare) upload naar Youtube van.

Geen opmerkingen: