zaterdag, juli 16, 2011

1 jaar glasvezel

Afgelopen zondag 10 juni waren mensen uit verschillende Centraal Wonen projecten in Nijmegen bij CW Mozaïek op het voormalige Limosterrein te gast om te vieren dat we sinds juli 2010 over een snel glasvezelnet beschikken, naar verluidt het snelste particuliere netwerk ter wereld!
Tijdens de bijeenkomst werden de mensen in het zonnetje gezet die er ontzettend aan hadden getrokken om de zaak aan de gang te krijgen en te houden. Dat één van die mensen en dan nog wel de initiatiefnemer, inspirator en bindende kracht binnen het glasvezelavontuur er wegens ziekte en oververmoeidheid niet bij kon zijn werd door iedereen als een echt gemis ervaren.


Een leuk en onverwacht moment was dat ook mij een cruciale rol in de ontwikkeling van het netwerk was toegedacht met name in de snelheid waarin alles tot stand kwam. Toen we ooit een beetje vast dreigden te lopen in de bureaucratie tussen het kastje en de muur maakte ik tijdens een vergadering de opmerking "Je kunt beter achteraf om vergiffenis vragen dan vooraf om toestemming". Het werken volgens die systematiek heeft waarschijnlijk een jaar tijdwinst opgeleverd. Met name in een situatie die een plaatselijke overheid wenselijk acht - buren die samen verantwoordelijkheid nemen voor hun leefomgeving en enthousiast de schouders eronder zetten om iets te bereiken - werkt dat perfect.


Van de bijeenkomst heb ik een filmverslag gemaakt dat zowel aan de betrokkenen wordt toegestuurd als beschikbaar wordt gemaakt voor de deelnemende CW Projecten. Hij wordt dus niet openbaar gemaakt via YouTube en dergelijke.
Onlangs heb ik de nieuwste versie van iLife geïnstalleerd en in iMovie heb je nu de mogelijkheid om professioneel ogende trailers te maken. Ik heb fragmenten uit het verslag gebruikt voor zo'n trailer en hij is erg leuk geworden. En daarom kun je hem nu hier bekijken.

Geen opmerkingen: